Web Analytics Made Easy - Statcounter

سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ضرورت تسریع در حل مشکلات شرکت هپکو به ورود و توجه ویژه مجلس به مشکلات ناشی از خصوصی سازی های غیراصولی در این واحد تولیدی تاکید کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ شرکت هپکو اراک یکی از بزرگترین واحدهای تولیدی و صنایع مادر تخصصی کشور است که طی چند دهه فعالیت نقش مهمی در توسعه و شکوفایی صنعتی و اقتصادی کشور ایفا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واحد تولیدی اما در میانه دهه ی ۸۰ به بخش خصوصی واگذار شد که به علت عدم اهلیت سهامدار عمده اندکی بعد با بحران تولید مواجه و در سال ۹۵  با اما و اگرهای فراوان مجددا واگذاری جدیدی صورت گرفت که بازهم با شکست همراه بود و در نهایت از مجموع این اتفاقات تنها تجربه‌ی تلخ دو خصوصی‌سازی غیراصولی نصیب هپکو شد و این روزها بحث بازگشت مجدد این واحد به دولت در حالی مطرح است که دغدغه ی کارگران این شرکت و کارشناسان حوزه ی صنعت توجه و برنامه ریزی برای رونق تولید در هپکو است.

طی هفته های اخیر اما جمعی از کارگران شرکت هپکو طی نامه ای به دو نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی درخواست کردند تا با محوریت و پیشگامی نمایندگان استان مرکزی جمعی از نمایندگان کمیسیون‌های مختلف مجلس با حضور در اراک از ظرفیت‌های تولیدی این شهر و همچنین شرکت  هپکو بازدید کنند، لذا بر آن شدیم تا این موضوع را با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح کنیم که ادامه به آن خواهیم پرداخت.

حاجی دلیگانی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی؛

حمایت لازم از هپکو انجام خواهد شد

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیارآفتاب ضمن تأکید بر تسریع در حل مشکلات شرکت هپکو اراک در رابطه با دعوت کارگران شرکت از نمایندگان جهت بازدید از ظرفیت‌های این واحد گفت: حمایت لازم از هپکو انجام خواهد شد، اگر برنامه‌ریزی هم صورت گیرد و نیاز به حضور باشد حضور پیدا خواهیم کرد و هر کمکی که از دست ما برآید برای رونق تولید در این شرکت حتماً انجام خواهیم داد.

شهبازی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی؛

باید موضوع هپکو را با فکر پیگیری و دنبال کرد

علیرضا شهبازی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس نیز در گفتگو با دیارآفتاب بر لزوم پیگیری برای رفع مشکلات شرکت هپکو اراک گفت: باید تلاش کنیم مشکل هپکو و کلیه واحدهای تولیدی در سراسر کشور و به‌خصوص استانی مثل استان مرکزی که بیشترین واحدهای صنعتی و تولیدی را دارد برطرف شود لذا باید روی موضوع شرکت هپکو فکر کرد و تا رسیدن به نتیجه پیگیری و دنبال نمود.

طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی؛

صنایع سنگین همچون هپکو محور توسعه هستند/هپکو یک روز هم نباید تعطیل شود

مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو دیارآفتاب ضمن اشاره به اینکه در بحث واگذاری‌ها و موارد مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی در اجرا مشکلات زیادی وجود دارد گفت: در عملکرد بخش دولتی های که در واگذاری نقش دارد چند خطا وجود دارد و برآیند چیزی که دیده‌ میشود این است که موارد زیادی از شرکت‌ها به قیمت واقعی واگذار نشده است.

وی ادامه داد: در فرآیند خصوصی سازی چون درنهایت به یک بخش خصوصی واگذارشده است و به ازای فروش آن پول به‌حساب دولت یا منابع عمومی برمی‌گردد پس یعنی اتفاقی که با آن مواجه هستیم این است که اموال مردم باقیمت کمتری به فروش می‌رسد و شائبه‌هایی به وجود می‌آید که در این‌بین زد و بندی وجود دارد که اولین آسیب است.

طاهری با بیان اینکه مسئله‌ی دوم اینجاست که اهلیت افراد در واگذاری‌ها دیده نشده است تصریح کرد: هدف از واگذاری به بخش خصوصی بالا رفتن تولید و راندمان است و نیت ساماندهی بیشتر است و وقتی این اتفاق نمی‌افتد یعنی طرف خریدار اهلیت ندارد و با حساب‌وکتاب دیگری واردشده است که مثلاً اگر این شرکت را با قیمتی بخرد و شرکت را از بین ببرد فقط زمین، ماشین آلات و پسماند آن ده برابر سود دارد که این مورد هم کم دیده نشده است، لذا واگذاری‌ها باید در مدت مشخصی صورت گیرد که اگر مشخص شد این مجموعه رو به برگشت و عقب‌گرد است خلع ید صورت گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: باید موضوع واگذاری ها به‌صورت ریشه‌ای موردبررسی و حل‌وفصل قرار گیرد و در وهله‌ی اول شفافیت‌ها بالا برود چراکه این مسائل به خاطر عدم شفافیت و بعضاً زد و بندهاست و باید در قانون بازنگری‌هایی صورت گیرد که خطای واگذاری‌ها به حداقل برسد.

صنایع سنگین همچون هپکو محور توسعه هستند

طاهری به وضعیت شرکت هپکو اراک اشاره کرد و گفت: ما به صنایع سنگین هم تیپ هپکو بسیار نیاز داریم و این شرکت محور توسعه است، مجموعه‌هایی مانند هپکو فقط یک کارخانه و تعدادی کارگر نیست بلکه تولیدات این‌ها در شرایط تحریمی موجب توسعه‌ی کل کشور است.

نماینده مردم زنجان در مجلس ادامه داد: اهمیت ماشین‌آلات سنگین به‌مراتب بیشتر از خودروهای سبک است چراکه به‌وسیله‌ی آن معادن رونق می‌گیرد، راه‌ها گسترش پیدا می‌کند، سدها ساخته شود و حرکت این بخش ها وابسته با آن است.

هپکو یک روز هم نباید تعطیل شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس به ابهامات پیرامون خصوصی‌سازی های شرکت هپکو اشاره و تصریح کرد: مسئله‌ی واگذاری هپکو فراتر از مواردی است که گفته شد و وقتی وضعیت آن را می‌بینیم شاید بحث خیانت و تعمدی برای ایجاد عقب‌ماندگی در کشور باشد لذا باید به هپکو بسیار ویژه نگاه کرد و این مجموعه حتی یک روز هم نباید تعطیل شود، کشور ما درحال‌توسعه است و در شرایط تحریم به تولیدات هپکو به‌شدت نیاز داریم.

طاهری در پاسخ به نامه‌ی کارگران هپکو مبنی بر دعوت از نمایندگان مجلس برای بازدید از شرکت خاطرنشان کرد: با صرف بازدید از این مجموعه به دنبال ویترین نیستیم و معتقدیم که با توجه به اهمیت موضوع مجلس باید به جد ورود کند و مشکلات این شرکت چه با آمدن و یا نیامدن نمایندگان برطرف و ساماندهی شود، کمیسیون صنایع و مجلس حتماً به بحث هپکو به‌صورت خاص نگه می‌کند و علاوه بر کارگران این شرکت منافع کشور در این موضوع باید جدی دیده شود.

هپکو در سال ۱۳۵۱ در زمینی به وسعت ۹۰ هکتار با هدف مونتاژ ماشین آلات راه سازی در اراک تاسیس و از سال ۱۳۵۴ شروع به فعالیت کرد.

این شرکت ۲۵ نوع ماشین آلات راه‌سازی از جمله گریدر، لودر و غلتک تولید می‌کند که هشت نوع از محصولات آن تحت لیسانس کشورهایی چون ژاپن، آلمان، سوئد تولید می‌شود.

شرکت هپکو در اوج پیشرفت و بالندگی در سال ۱۳۸۵ به بخش خصوصی واگذار شد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مجلس شورای اسلامی شرکت هپکو اراک ماشین آلات خصوصی سازی واگذاری ها صورت گیرد بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۱۱۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن با اشاره به ارتباط ریلی بین ایران و افغانستان گفت: پیش‌بینی ما این است که بهسازی این خط به‌طور کامل انجام نشده زیرا باید ماشین‌آلات مکانیزه برای اصلاح نواقص این خط اعزام شود و بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ ماشین‌آلات ریلی از کشور خارج نشده است.

سید مصطفی داودی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه خط آهن سنگان ـ خواف ـ شمتیغ ـ روزنک توسط جمهوری اسلامی ایران و با هزینه ایران، برای کمک به توسعه کشور افغانستان احداث شد، افزود: از این پروژه حدود ۶۰ کیلومتر از شمتیغ تا روزنک در کشور افغانستان است که قرار بود تا هرات ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ این پروژه با سرعت متوسط ۸۰ کیلومتر بر ساعت، توسط روسای جمهور دو کشور افتتاح شد و در سال ۱۴۰۰ با توجه به اتفاقات سیاسی کشور افغانستان، این خط در قسمت‌های مختلف از قبیل زیرساخت، ساختمان و ارتباطات به شدت آسیب دید و بیشتر دستگاه‌های ارتباطی این مجموعه نیز تخریب شد یا به سرقت رفت.

معاون فنی و زیربنایی راه آهن گفت: پس از استقرار حکومت جدید در افغانستان، در سال ۱۴۰۱ از ایران تقاضا شد که ارتباط ریلی بین دو کشور برقرار شود و در تقاضا اعلام شد نواقص احصاشده توسط تیم فنی قبلی راه‌آهن ایران، رفع شده است. در فروردین سال ۱۴۰۲ با توجه به حساسیت موضوع و بنا به دستور مدیرعامل راه‌آهن قرار شد بالاترین سطح فنی راه‌آهن ایران، از این محور بازدید کند که به همراه یک تیم فنی از این محور بازدید کردم.

داودی ادامه داد: در بازدید از این محور مشاهده شد که خط قبلی، فقط مقداری بزک شده و در واقع نواقصی رفع نشده است. در واقع به نظر می‌رسد اعلام رفع نواقص به‌دلیل عدم اطلاع فنی نیروهای افغانستان است. چون کشور افغانستان خط آهن زیادی ندارد، نیروی فنی نیز ندارد و افرادی که در راه‌آهن افغانستان کار می‌کنند اخیرا توسط راه‌آهن ایران آموزش دیده‌اند. در بازدید از این محور که همراه با مدیرعامل راه آهن افغانستان انجام شد نکات مهم و نواقص به وی اطلاع‌رسانی شد.

وی ادامه داد: این خط توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ایران احداث شده و آنها هم برای وضعیت فعلی خط پیشنهاد سرعت سیر ۳۰ کیلومتر بر ساعت (صرفا برای قطار عملیات از جمله حمل ریل و تراورس جهت آماده‌سازی خط) را داده بودند در حالی که در خطوط باری ما، در خط با کیفیت کمتر از ۶۰ کیلومتر بر ساعت امکان سیر تجاری وجود ندارد زیرا آسیب زیادی به لکوموتیو وارد می‌شود.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن گفت: بازدید تیم فنی راه‌آهن از این خط آهن، تاییدکننده این موضوع بود که سرعت سیر در این محور حداکثر ۳۰ کیلومتر بر ساعت و برای قطار عملیات است. بحث ارتباطات نیز بررسی شد و متاسفانه دستگاه‌های ارتباطاتی مخصوص راه آهن وجود نداشت. در جلسات مدیرعامل راه‌آهن ایران با افغانستان، راه‌آهن ایران از منظر مساعدت، برای رفع نواقص اعلام آمادگی کرد که مورد استقبال طرف افغان قرار گرفت.

داودی ادامه داد: بعدها در جلسه‌ای که در دفتر وزیر و با حضور آقای کاظمی قمی برگزار شد، آقای کاظمی قمی برای انجام امور احداث و بهره‌برداری در افغانستان، شرکتی را معرفی کرد که به دلیل اینکه آن شرکت فاقد سابقه، تجربه و امکانات و ادوات ریلی بود، با مخالفت ما مواجه شد. زیرا کشور ما خط آهن برای طرف افغانستانی احداث کرده و اگر در حوزه بهره‌برداری نتوانیم خدمات خوب و صادقانه‌ای ارائه دهیم ذهنیت منفی در طرف افغان ایجاد شده و زحمات در حیطه ساخت نیز هدر می‌رود.

وی تصریح کرد: هر چند شرکت راه‌آهن مسئولیتی در این حیطه ندارد ولی چون شرکتی فاقد تجربه و امکانات و به نام کشور ایران، به این عرصه ورود کرده مخالفت خود را اعلام کردیم زیرا اگر سانحه‌ای در این خطوط اتفاق بیفتد به نام ایران تمام می‌شود. اخیراً شنیده‌ایم نواقص این خط رفع شده، اما تاکنون هیچ درخواست رسمی از راه‌آهن افغانستان برای بازدید از این خط، به راه‌آهن ایران داده نشده و اعلام نظر رسمی راه‌آهن ایران از این محور ریلی، منوط به بازدید از نقطه به نقطه این خط است.

معاون فنی و زیربنایی راه‌آهن گفت: پیش‌بینی ما این است که بهسازی این خط به‌طور کامل انجام نشده زیرا باید ماشین‌آلات مکانیزه برای اصلاح نواقص این خط اعزام شود و از آنجا که کشور افغانستان با هیچ کشوری اتصال ریلی ندارد، این ماشین‌آلات الزاما باید از خطوط ریلی ایران وارد افغانستان شود که بررسی‌ها نشان می‌دهد هیچ ماشین‌آلات ریلی از کشور خارج نشده است.

داودی افزود: گمان می‌رود بهسازی انجام‌شده در این محور، سطحی بوده زیرا در آن محور از ریل‌های UIC60 با تراورس بتنی استفاده شده و قابلیت بهسازی دستی در خطوط ریلی سنگین وجود ندارد. وقتی در حوزه ریلی کاری انجام می‌شود باید درست و اصولی باشد و آن خط‌آهن 100 درصد قابلیت بهره‌برداری داشته باشد. نمی‌شود چندین هزار میلیارد برای احداث آن محور هزینه شود و با یک اشتباه کوچک توسط مجموعه ای خارج از وزارت راه و شهرسازی، حیثیت ریلی کشور از بین برود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم
  • یزد قطب تولید ماشین آلات نساجی می‌شود
  • هدف‌گذاری تبدیل یزد به قطب تولید ماشین‌آلات نساجی
  • بدهی ۶۰ همتی به شرکت گاز مربوط به صنایع عمده کشور است، نه فقط پتروشیمی ها
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌ آلات ایران ممکن نیست
  • خرید ماشین‌آلات برای شهرداری‌، نیازمند تخصیص اعتبار است
  • بهسازی خط آهن افغانستان بدون ماشین‌آلات مکانیزه راه‌آهن ایران ممکن نیست
  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است